İnternetten Nasıl Para Kazanılır?


 Merhaba. Özellikle amatör webmasterların birçoğu, interneti kolay yoldan para kazanmaya yarayacak bir mecra gibi görürler. Bir süre sonra ise "internetten hızlı para kazanma"nın büyük bir aldatmaca olduğu hissine kapılır ve pes ederler.

 Bu yazıda, internetten para kazanmanın ne derece mümkün olduğunu ve sadece,para kazanma hevesindeki sıradan bir internet kullanıcısı bile olsanız hangi yöntemlerle hedefinize ulaşabileceğinizi anlatacağım.


 Eğer tanınmış bir coder, büyük bir firma sahibi, bir üniversitede rektör veya 400.000 kişinin beğendiği bir facebook sayfasının sahibi iseniz, internetten para kazanmanız çok kolaydır. Çünkü internette para kazanmayı gerçek hayattaki tam zamanlı/yarı zamanlı işlerden ayıran şey, internetten kazanç elde etmenin tamamen geniş kitlelere ulaşabilmekten ibaret olmasıdır.

 İnterneti insanların rastgele dağıldığı, düzlük ve tepelerden oluşan dev bir kıta gibi düşünün. Ne kadar yüksek bir tepeye çıkarsanız, sizi o kadar çok kişi görür ve sesinizi de o kadar çok kişiye duyurabilirsiniz. İnternetten para kazanmak için sizin yapmanız gereken şey de, mümkün olduğunca yükseğe çıkıp, kendinize dev bir reklam panosu inşa etmek.

 Peki hitap ettiğiniz kitleyi nasıl genişletebilirsiniz?

1) Sosyal Medya Hesaplarınız

 Facebook, twitter ve benzer sosyal ağlar, insanların bir şeyleri sergilemek ve diğerleri ne sergiliyor diye bakmak için kullandıkları büyük platformlardır. Facebook'da ne kadar arkadaşınız&aboneniz, twitter'da ne kadar takipçiniz varsa, elde edebileceğiniz gelir miktarı da o kadar fazladır.

2) Bloglar

 Aslında Türkiye'de şu an geniş kitleye hitap etmenin en kolay yolu, sürekli özgün içerik üreteceğiniz bir blog açmak. İlk bir ay boyunca her gün 2 yazı yazın. Birini o gün yayınlayın,diğerini sonraki aya programlayın. Yazı başlıklarını da internette sık sorulduğunu düşündüğünüz sorulardan oluşturmaya çalışın. Birkaç ayda, günde en az 1000-2000 kişinin girdiği bir blogunuz olacak.

3) Dev Başıboş Mecralar

 Bazı dev siteler, sayfalar, platformlar vardır. Her gün yüz bin kişi girer bakar ama aslında bir şey paylaşmak çok kolaydır. Örneğin Galatasaray takımının facebook sayfasına bir linki yorum olarak atarsanız, ki hiçbir açıklama olmadan sadece linki atarsanız bile en az 10-20 tıklama olur. Eğer zamanı iyi kollayıp da bir gönderi tam paylaşıldığında yorum yapar veya yoruma galatasarayla ilgili bir link izlenimi verirseniz 100-200 tık almanız birkaç dakikayı geçmez. Bir başka örnek ise ask.fm sitesi. Yüzlerce kişiyi takip edebilir, tek tıkla listenizden 25 kişiye soru olarak link yollayabilirsiniz. Ve bunun önüne geçen bir kısıtlama da henüz koymadılar. İşte bu tür mecralar, geniş hedef kitlesini bir yere toplamış, ama kapıyı açık bırakmış toplama kampı sahipleri gibidir. Böyle fırsatları iyi görebilmeli ve değerlendirebilmelisiniz. Eğer gerçekten hedef kitlenizin beğeneceği paylaşımları yapmazsanız, bu yaptığınız şey spam kategorisine giriyor. Bunu bilmenizde de fayda var.


Şimdi gelelim parayı kimin vereceğine:

Satış

 Kendi el işi ürünlerinizi veya ikinci el eşyaları internet üzerinden sosyal medya hesabı açarak veya ikinci el satış sitelerini kullanarak satabilirsiniz. Çevrenizde ucuza alabileceğiniz ama diğer şehirlerde pahalı olan ürünleri alıp satarak da gelir elde edebilirsiniz.

Link kısaltma

 Özellikle bc.vc gibi bazı link kısaltma servisleri bulunuyor. Bu servise üye olduğunuzda, kısaltarak paylaştığınız linklere tıklandıkça para kazanıyorsunuz. Her 1000 tıklamaya ortalama 4-8 lira arası bir değer biçer böyle hizmetleri sunanlar. Gelirlerinizi de 5-10 liraya ulaştığı zaman paypal veya banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Referanslar

 Link kısaltma servisleri başta olmak üzere pek çok reklam servisi, erferans modeli dediğimiz bir modele sahip. Örneğin bc.vc sitesine kaydolduğunuzda, sizin için bir link yaratır. Bu linki arkadaşlarınıza yollarsınız. Linke tıklayarak bc.vc'ye kaydolan arkadaşlarınızın kazandığı paranın %10u kadarını da siz kazanırsınız. Bu yolla, hiç link kısaltmasanız bile 100lerce kişiyi üye yapıp ciddi anlamda gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Örneğin benim bc.vc referans linkim:  http://bc.vc/?r=13465

Blogunuzda Reklam Göstermek

 Bu konuda da kesinlikle rakip tanımayan hizmet Google Adsense. +Google AdSense e kayıt olarak sitenize çeşitli reklam alanları ekleyebilir ve tıklama başı ücret kazanabilirsiniz. Burada hatırlatmak gereken bir nokta var: Tıklama başı ücretler genelde $0.05 civarında oluyor ve ortalama her 1000 sayfa ziyaretinde reklamlara 4-5 kez tıklanıyor.

Bir Haftada 300 Dolar Kazanmak

 Elbette dalga geçiyorum. Bu tür sahtekarlıklara sakın kanmayın. Kim olursanız olun kimseden böyle bir sürede,böyle bir para alamazsınız. Belki milletvekili oğluysanız durum farklı olabilir ama milletvekili oğlu olsanız bunu okuyor olmazdınız sanırım. Her neyse... "Biz size bir kitap vereceğiz elli liraya, sonra siz bunu 5 kişiye elli liraya satacaksınız" gibi saçmalıklara lütfen kanmayın ve bu dolandırıcılara fırsat vermeyin. Gördüğünüz yerde tepkinizi belirtin. Hele ki bir web sayfasında "tam olarak nasıl para kazanacağınız anlatılmamışsa" sakın bulaşmayın.

Dosya Upload

 Eğer herhangi bir dosya arşiviniz varsa, "ödevler, oyunlar, sunumlar, filmler veya insanların edinmek istedikleri başka şeyler", bunları hotfile gibi dosya upload sitelerine yükleyebilirsiniz. Her 1000 indirme için 5-10 dolar kazanabilir,dosyalarınızı hızlı yüklemek için premium üye olan her kişi için premium üyelik ücretinin %50sini kazanabilirsiniz. Yine referans modülü ile arkadaşlarınızı üye yapıp kazançlarının 10da biri kadar kazanabilirsiniz.


 Bunların dışında, link reklamlar paylaştırarak yine link kısaltma araçlarına benzer bir yolla gelir elde edebilirsiniz. Buna en iyi örnek ise sanırım znz.net. Linkleri dilerseniz sitenizde, dilerseniz de sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz(bu yazı yazıldığı sırada znz.net beta aşamasında).

 Bunlar dışında, tasarım satmak, seo çalışması vesaire yapmak gibi yollar da var. Ancak bu yollar uzmanlık veya bilgi birikimi gerektiriyor. Bu yüzden bu yazıda bahsetmiyorum.

İyi kazançlar!













Sonraki

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir duyuru ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam