Reklam Engelleyici Eklentiler, Reklam Gelirlerinizi Arttırabilir!


  Kullanımı gittikçe yaygınlaşan reklam engelleyici yazılımlar, bazı ziyaretçilerinizin reklamlarınızı
görememesine sebep olabilir. Ancak bu düşündüğünüz kadar kötü bir şey olmayabilir de.

  Çoğu site ve blog sahibi, site gelirlerinin tamamını reklamlardan kazanıyor. Adblock ve diğer reklam engelleyici eklentileri kullanan ziyaretçi sayısının artması ise, sitenizdeki reklamların daha az kişiye görünmesi anlamına geliyor. İşte tam bu noktada çoğu kişinin gözden kaçırdığı bir detay var. Bazı ziyaretçilerinizin reklam engelleyicileri kullanması, reklam gelirlerinizi düşürmeyebilir. Aksine, reklam gelirlerinizin artmasına sebep olabilir. Neden mi?



Kimler Reklam Engelleyici Kullanıyor?


Evet, soru açık. Cevap daha da basit. Adblocker kullanan kişiler, reklamları sevmeyen insanlar. Reklam görmek istemeyen insanlar. Hatta biraz daha iddialı konuşacak olursak:

Reklam Engelleyicileri, reklamlardan bıkmış, nefret etmiş insanlar kullanıyor.


Peki bu insanlar reklam engelleme eklentilerini kullanmasaydı ne olurdu? Reklamlarınıza seve seve tıklayacaklar mıydı?

Hayır.

Reklam engelleyici kullanan site ziyaretçileri, zaten reklamlarınıza tıklamak istemiyor.

Dolayısıyla reklam engelleyiciler, sitenizdeki reklamlara tıklamak isteyecek olan insanların reklamlarınıza tıklamasını önlemiyor.

Peki reklam engelleyiciler ne işe yarıyor?


  • Ziyaretçilerin önüne çıkıp içeriği engelleyen, ziyaretçilerinizi kaçırmak veya sinir etmek dışında bir işe yaramayan popup ve modular reklamları yok ediyor.
  • Zaten reklamlara tıklamayacak kullanıcılar için, sayfanızın yüklenme hızını büyük ölçüde arttırıyor(sayfa yüklenişini genelde %40 oranlarında hızlandırıyor).
  • Beyaz Liste'ye girmek veya reklam önleyicilere takılmamak isteyen reklam verenleri ve ortaklarını daha iyi, daha temiz ve kesinlikle daha zeki reklamlar yaratmaya teşvik ediyor.
  • İstenmeyen yanlış tıklamaların önüne geçiyor.
  • Reklamlarınızın gereksiz yere görüntülenip tıklanma yüzdesinin düşmesine engel oluyor.

Özellikle sonuncu madde üzerinde durmakta fayda var. Çünkü bu madde, reklam gelirlerinizin zaman içerisinde nasıl artabileceği sorusunun cevabını da içinde barındırıyor.



Reklam Engelleyiciler CTR Oranınızı Yükseltiyor


  Önce CTR'nin ne olduğunu ve neden önemli olduğunu üç kısa cümleyle özetleyelim:
CTR, Reklamlarınızı gören kişilerin reklamlarınıza tıklama oranıdır. Örneğin Google Adsense kullanan bir sitenin CTR'ı ne kadar yüksekse, ziyaretçiler reklamlara o kadar sık tıklıyor demektir. Bu nedenle sitenizin değeri, yani tıklama başına alacağınız para artar.

  Diyelim ki sitenizdeki sayfalar 100 kez görüntüleniyor ve sadece 2 kez reklamlara tıklanıyor. Bu durumda sitenizin CTR değerinin %2 olduğunu söyleyebiliriz. Sitenizdeki reklamlara %2 oranında tıklanıyor.

  Şimdi reklamlardan nefret eden, reklamlara asla tıklamayan 50 kullanıcınızın Adblocker(Reklam Engelleyici) kullanmaya başladığını düşünelim. Bu sefer sitenizdeki reklamlar sadece 50 kez görüntüleniyor, ancak yine 2 kere tıklanıyor. Çünkü reklamları engelleyenler zaten reklamlara hiç tıklamayan, reklamları sevmeyen kullanıcılar. Bu durumda CTR oranınız 50'de 2, yani yüzde 4 (%4) oluyor. CTR oranınız iki katına çıkmış oluyor. Bu da reklamlarınıza her tıklandığında çok daha fazla kazanacağınız anlamına geliyor.


Yani eğer çoğunluk gibi siz de tıklama başına para kazananlardansanız, Reklam Engelleyen Eklentiler sitenizin gelirlerini düşürmez, aksine arttırır.

Olumsuz Yanları Yok Mu?

  Elbette ki reklam engelleyiciler sütten çıkmış ak kaşık değil. Her şeyden önce, site sahibinin emeğine haksızlık yapılmasına sebep oldukları bir gerçek. Özellikle pek bilinmeyen amatör yapımı olanlar başta olmak üzere, sitenizin gelirlerine çeşitli yönlerden az veya çok zarar verebilecek reklam engelleyiciler bulunuyor. Reklam engelleyen bu araçların dezavantajlarını şu şekilde listelemek mümkün:


  • Tıklama başına değil, bin görüntülenme başına gelir kazanan reklam yayıncıları için adblock yazılımları doğrudan gelir azalması anlamına geliyor.
  • Az bilinen bazı amatör reklam engelleyiciler sitenizdeki reklamları yüklendikten sonra kaldırabilir. Bu da CTR değerinizin artmasına değil azalmasına sebep olur. Neyse ki bu reklam engelleyicileri kullanan pek kimse yok.
  • Tutucuları olmayan reklamların kaldırılması site tasarımınızda kaymalara sebep olabilir(Adsense ve diğer popüler reklam ağlarında böyle bir sorun yok).
  • Popüler reklam engelleyiciler bazı sezgisel davranış modellerine sahip oldukları için, kendi sitenizde kendi sitenizle ilgili olan "Kaydolup hemen başlamak için tıklayın" benzeri afişleri(bannerları) engelleyebilirler.
  • Adblock benzeri yazılımların popülerleşmesi, parayı basıp kendini beyaz listeye aldırtabilecek veya reklamlarının tamamını daha akıllı yapabilecek kadar gelişmiş olan reklam devlerine pek etki etmezken, küçük reklam ağlarına, işletmelere, vlog sahipleri ve cep harçlığını reklamlardan sağlayan kişilere büyük zararlar verebilir. Örnek olarak kısa vadede bir çok youtuber kanallarını kapatmak zorunda kalabilir. 

Peki ne yapmalıyım?

  Eğer gelirlerinizin tamamı veya neredeyse tamamı tıklama başına kazanç sağlayan reklamlardan geliyorsa, reklam önleyici yazılımlara karşı bir önlem almanıza gerek yok. Hatta kullanımlarının yaygınlaşmasının gelirlerinizi arttırabileceğini hatırlamakta fayda var.

  Eğer siteniz bin görüntülenme başına kazanç sağlıyorsa, reklamlarınızın tasarımınızda kapladığı alan tasarımın bütünlüğü açısından önemliyse, genel olarak reklam engelleme yazılımlarının karşısında durmak gerektiğini düşünüyorsanız veya daha önce yukarıda saydığımız diğer olumsuzluklar sizin için kabul edilebilecek şeyler değilse, Adblocker Engelleyici gibi "Reklam engelleyiciyi engelleyici" araçlardan birini kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu tür araçlar, sitenizde adblock kullananları engellemeye veya adblock kullanıyorsunuz uyarısı göstermeye yarar:





Sonraki

12 yorum:

Fatih Y. dedi ki...

Muazzam tespit, 10 numara, elinize sağlık...

Gökhan Oğlakçıoğlu dedi ki...

Oldukça açıklayıcı olmuş, içime su serptiniz.

Adsız dedi ki...

Adsense reklamları için güzel fakat link kısaltma siteleri için kötü

Adsız dedi ki...

Hocam geri dönmeniz güzel olmuş (Y)

Adsız dedi ki...

İnternet özgür bir ortamdır, kimse kimseye zorbalık yapmaya hakkı yok! Adblock'u Engelleme Kodunu sitenize ekleyince ne olacak sanıyorsunuz? Gerçekten de Adblock eklentileriyle başa çıkabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Ben mesela bu Adblock'u Engelleme Kodu kullanan siteleri Adguard reklam engelleyici forumlarına konu açarak rapor ediyorum ve o koyduğunuz Adblock'u Engelleme Koduna özel filtre hazırlıyorlar ve o koyduğunuz kodu tamamen etkisiz hale getiriyorlar. O özel filtreyi otomatik olarak tüm reklam engelleyici eklentileri internetten otomatik alıyor ve böylece herkes Adblock'u Engelleme Kodu kullanan sitelere girebiliyor. Mesela Sözcü Gazetesi ve Merlin'in Kazanı sitelerine Adblock'u Engelleme Kodu koymuşlar ama ben onların sitelerine reklamlarını engelleyerek giriyorum. Yani anlayacağınız bu tür saçma zorbalıklarla insanları zorlayamazsınız!
TV'de eskiden çok reklam olmazdı, ama şimdi cidden bezdirdiler TV'den. Bari internetimiz reklamsız olsun!

Adsız dedi ki...

İşte bu yukarıda, 13 eylül 02:42'de yorum yazmış olan aptala dikkat edin. Ne yazık ki dünya böyle aptallarla dolu.

Yahu site benim kardeşim. Site benim! Sen tarayıcınla benim siteme girdiğinde site senin olmuyor, anlıyor musun? Bana ait o site. Ben belki aylarımı harcayıp o siteyi oluşturuyorum, neymiş onu koymayacakmışım da bunu koyabilirmişim. Sana ne ulan? BENİM SİTEM O, BENİM! Eğer beğenmiyorsan girmezsin, bu kadar basit!

Ben demişim ki "yahu kardeşim ben bir site yaptım, içindekileri görmek için para ödemen gerekiyor.". Sonra insanlık etmişim, seni ve senin gibileri insan yerine koymuşum, "Bak kardeşim senin paran yoktur şimdi, şöyle yapalım; ben siteme para vermeden girmene izin vereyim, karşılığında sana reklam göstereyim.". Peki sen ne yapıyorsun sayın aptal? Benim nezaketen paralı üyelikle değil reklam gösterme karşılığı ücretsiz sunduğum içeriği elde etmek sanki senin doğuştan gelen hakkınmış gibi davranıyorsun. Hack bilsen "zorbalık yapmayın" diyerek ücretli üyeliği olan tüm siteleri hacklemeyi de kendine hak görürsün değil mi sayın aptal?

İşte senin bu hastalıklı kafanla sana her şey mübah zaten. Elma satan esnaf da zorbalık yapıyor sana göre değil mi? Senin sokakta özgürce elma yeme hakkını elinden alıyor. Esnaf bakmıyorken onun da elmalarını çal, nasılsa senin hakkın değil mi? "Ama aynı şey değil ki" diyen de şüphesiz aptaldır. Emek hırsızlığının sanalı gerçeği olmaz. Nasıl para karşılığı verilen ürünü parasız almak hırsızlıksa, nasıl kat karşılığı anlaştığın müteahhide katını vermemek hırsızlıksa, nasıl kan bağışı karşılığı şapka dağıtan bir vakıftan kan bağışı yapmadan şapka almak hırsızlıksa, nasıl bir seminere katılma karşılığı dağıtılan kurşun kalemleri seminere katılmadan almak hırsızlıksa, reklam gösterme karşılığı sunulan makaleleri, haberleri reklamları engelleyerek okumak da HIRSIZLIKTIR.

Evet, sen bir hırsızsın. HIRSIZSIN. Esnafı da her şeyi sana ücretsiz dağıtmak istemiyor diye zorbalıkla suçlayan, yüzsüz, kan emici bir hırsızsın. Aynen devam et.

Neyse ki Koddostu.com var da sizin gibi adi, yüzsüz hırsızlar bizleri ekmeğimizden edemiyor.

Unknown dedi ki...

Bende Adblock kullanıyorum neden mi çünkü reklamlar Adsense ve tarzı reklamlar değil hepsi virüslü reklamlar ve bi sitede doğru düzgün dolaşamıyorum birşey doğru düzgün indiremiyorum yoksa düzgün reklamlar koysalar reklam sevmediğim halde adblock kullanmam dikkatimi çekersede tıklarım.Zaten bilgisayardan pek anlamayanlar doğru düzgün bişey indiremiyor ve sitede gezinemiyor.Bu virüslü reklamlar ve dosyalar yüzünden bunun önüne geçmek için virüssüz basit bir blog,yazılım,indirme vs. bir site bile kurdum.paylaşımınzda çok güzel (:

Sinan Canbolat dedi ki...

Güzel açıklama.

Polat dedi ki...

Aptal dediğiniz için bende sizi kınıyorum. Reklam engelleyici yazılımlar eskiden yoktu neden çünkü virüslü , işe yaramayan , yada bilgisayara zarar veren scriptler eskiden her kes yazamadığı için bu teknolojileri bilen az olduğu için yoktu.

Şimdi her kes kafasına eseni(script) yazıyor çiziyor sen gelmiş site benim istediğimi yaparım diyorsun hava mı atıyorsun sen. Asıl aptal sensin aptal olduğun kadar bencilsinde.

Reklam engelleyicilerin ayarı vardır ayarlarsın beyaz listeye işe yarayan reklamları engellemez teknoloji geliştikçe buda gelişir geliştirilir. Virüslü olanlarla virüssüz olan reklamlar ayrıştırılır. Senin reklamını engellemez ama böyle bir birinizi suçlayacaksanız teknolojiyi geliştirmek size düşmez. Adblocker yapan kişiler tüketicinin zarar görmesini engellemek için belkide ücretsiz olan böyle bir hizmet veriyorsa neden kullanmayalım Reklam yapan zorba değil, İzleyende keriz değil. Engellemek istiyorsa engeller. Bunu kafanıza sokun! Bir şey zoraki yapılırsa buna tepki olması kaçınılmazdır.

Polat dedi ki...

İşe yaramayan reklamlar üstelik kandırmaca içerenler, asıl hırsızlık için reklam yapan firmalar var. Anti virüs firmaları anti spam özelliği yaparken ve bunu satarken 1000 lerce firmada bunu satın alıyor sence bu firma sahipleri anti spam için para verince aptal mı olmuş oluyor. Yada kullanıcılar adblocker kullandılar diye aptal mı oldular. Ona buna bok atmayın adam gibi fikir üretin!

Mete dedi ki...

FYI Yorumlarda "Virüslü Reklam" denilen şey zaten antivirüs yazılımlarıyla engellenebilir. Bunun için dünyadaki tüm reklamları engelleyip beyaz liste kullanmak hem orantısız bir tepki olur, hem de işe yaramaz zira yine yorumlarda bahsedilmiş zararlı scriptler sadece reklamlarla değil, başka onlarca yolla da yayınlanabilir ve reklam engelleme yazılımları bu konuda bir şey yapamaz. Javascript'i tamamen kapatıp interneti e-kitap gibi kullanmaya karar verseniz bile CSS ile bazı bilgilerinizin ele geçirilebilme ihtimali var. Kısacası virüsten korunmanın yolu adblocker'lardan değil, bilinçli bir internet kullanıcısı olmaktan geçiyor. konuyla ilgili bilgilendirici iki makale:

http://web.cs.wpi.edu/~cew/papers/tr1602.pdfhttps://www.davebennett.tech/simple-css-hack-can-steal-internet-passwords/

Adsız dedi ki...

Many gamers make this error so that they claim reload provides simply enable them to} accumulate more cash. Reload prizes ought to only be used if a situation requires, which means when you could have} a nasty beat and also you want a money injection to keep your game going. It is difficult to imagine but many inexperienced gamers will forfeit their welcoming presents including money or free spins, thinking that these don’t matter a lot. Nothing may be further from the reality, outcome of|as a end result of} having some few extra bucks on your account could be the 소울카지노 difference between hitting a jackpot or going residence empty-handed. Take every provide that you can get no matter how small it could be and give yourself a great headstart before inserting your first wager.

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam