Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır? Neden Kullanmalıyım?


 Bitcoin, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. İlk çıktığı günden bugüne 1700 kat değerlenmiştir ve çok sık iniş çıkışlar yaşansa da değeri her geçen hafta kat kat fazla artmaktadır. Bitcoinlerin o kadar değerlenmesi öngörülüyor ki,noktadan sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilecek hale getirilmiş durumda.

 3 Ocak 2009da muhtemelen gerçek bile olmayan "Satoshi Nakamoto" ismini kullanan biri tarafından yazılan manifestosuyla hayata geçirilen bu yeni ve özgür parabirimi, belli bir yerde basılmaz. Bu demek oluyor ki dileyen herkes kendi bitcoinini oluşturabilir. Bu oluşturma işlemine "Bitcoin madenciliği" denilse de günümüzde bir bitcoin üretmek için(her bir bitcoin aslında bir yazılım) harcanacak elektrik ve sistem kaynakları bitcoinin kendi değerini aşabiliyor. Bu nedenle bitcoin üretiminde ustalaşmayan biri için artık bitcoin üretimi çok mantıklı bir seçim olmaz.

 Bitcoin alıp satabilmek için bir bitcoin cüzdanınız olması gerekir. Bitcoin cüzdanı normalde bir uygulama olarak bilgisayara indirilebilir ancak bu cüzdanınızın şifresini unuttuğunuz veya bilgisayarınızın harddiski zarar gördüğü anda cüzdanınıza ve bitcoininize güle güle diyebilirsiniz. Bu nedenle pek çok kullanıcı artık bu cüzdan oluşturma işini online olarak yapan siteleri, daha doğrusu bitcoin bankalarını kullanıyor.


Daha fazla açıklama yapmak yerine, dilerseniz doğrudan uygulamaya geçelim:


Bitcoin Bankası: Flexcoin

 Flexcoin, aslında "tarihin ilk bitcoin bankası". Doğrudan bir bitcoin hesabı oluşturmak ve bitcoin alıp satmaya başlamak için Flexcoin.com adresine girerek kayıt yapmanız yeterli. Kaydın ardından mailinize gelen uzun kodu aktivasyon sayfasına girerek kaydınızı tamamlayacaksınız ve flexcoin anasayfanızda iki şey göreceksiniz: Flexcoin kullanıcı adınız ve Bitcoin adresiniz!

 Bitcoin adresleri, genelde şöyle görünürler:

1HuvAuAMf3hX46Xo2A1ZUz3Xp6PdVJZs5T
İşte bitcoin işlemlerinizi bu adres ile gerçekleştirirsiniz. Bu adresi bir nevi IBAN gibi düşünün.


Ücretsiz Bitcoin Kazanın

 Bitcoin'leri internette arama yaparak bulabileceğiniz basit bazı sitelerden türk lirası veya herhangi başka bir para birimiyle ödeme yaparak satın alabilirsiniz. Ancak şu anki bitcoin fiyatlarına bakarsak bu pek de tercih edeceğiniz bir şey değil, zira bitcoin değerleri bir gün yarıya inerken diğer gün üç katına da çıkabiliyor, yani çok "oynak". Bu nedenle, sizlere ücretsiz bitcoin kazanabileceğiniz bazı web siteleri önereceğim:


BitVisitor

Bitvisitor,reklam görüntüleyerek bitcoin kazanabileceğiniz bir websitesi. Görüntülediğiniz reklam başına şimdilik 1-10 arası uBTC kazandırıyor. Ki bu da bir bitcoinin milyonda biri ile yüz binde biri arasında değişiyor (1uBTC=0.000001 BTC) EE, ne de olsa bitcoin bu. İşin iyi yanı, paranız 60uBTC'yi geçtiği an hesabınıza yatırılıyor!

CoinAd

Bir başka "reklam izle bitcoin kazan" sitesi. Ancak bu sitede pek fazla reklam olmayabiliyor. Reklamların video olması ve izleme başına 20uBTC vermesi ise bir artı.


Bitcoinleri Nasıl TL'ye Çeviririm?


 Aslında bunu doğrudan yapmanın iki yolu var. Birincisi, mtgox, localbitcoins gibi ağlar üzerinden bitcoininizi doğrudan satmak. İkincisi ise bitcoin almak isteyenler için forum veya sosyal topluluklarda bitcoinlerinizi tam değerinin biraz altına satmak.

 Bunların dışında, bitcoinler artık e-bay gibi web siteleri üzerinden de satılabiliyor ve 




BİTCOİN KUMARI


Son olarak değinmek istediğim konu, bir miktar bitcoin edindikten sonra, pek çok bitcoin kullanıcısının el attığı "bitcoin kumarı" siteleri. Bu sitelerin başında gelen "BETCOİNDİCE", sadece zar atarak bitcoin kazanmanıza(veya kaybetmenize!) yarıyor. Sistem temel olarak şöyle işliyor: Bir miktar bitcoin yatırıp bir sayı seçiyorsunuz. Bitcoininizin oluşturduğu rastgele sayı tahmininizden büyükse(ya da küçükse, tam hatırlamıyorum) bitcoin kazanıyorsunuz.

http://www.betcoindice.tm





Sonraki

0 yorum:

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam