Blog ve Siteler İçin Uygulama Marketi: Kod Dostu Panel



  Bugün çoğu blog sahibinin (ve pek çok site sahibinin) kodlarla arası pek iyi değil. Her ne kadar pek çok aracı hazır kod şeklinde bulabilseler de iş burada bitmiyor. Zira hazır kodun siteye nasıl ekleneceği, daha sonra istenildiğinde kolaylıkla kaldırılıp kaldırılamayacağı gibi sorular site sahiplerinin kafasını kurcalamaya devam ediyor.

  Özetle: Hemen herkesin akıllı telefon kullandığı günümüzde; siteye özellik eklemek, telefona uygulama yüklemek kadar kolay olmuyor. En azından bugüne kadar durum böyleydi.

  Kod Dostu Panel isimli yeni Eklenti Marketi, blogunuza&sitenize bir dakikadan az bir sürede kurulabiliyor ve onlarca aracın sitenize yüklenmesini tam olarak çocuk oyuncağı haline getiriyor.

kod eklenti paneli koddostu

  Her bir eklentinin açıklamasında eklentinin tam olarak ne işe yaradığı açıklanıyor. Çoğu eklentide buna ek olarak, meraklısı için bir "Devamını Oku" düğmesi bulunuyor. Bu düğme vasıtasıyla eklentiyle ilgili hazır kodun ve detaylı açıklamaların bulunduğu koddostu.com sayfasına gidilebiliyor. Bunun yanında, eklentinin boyutu ve yüklenme süresi gibi ekstra bilgileri de eklenti sayfasında bulabiliyorsunuz. Hemen hemen her zaman eklenti boyutu göz ardı edilebilecek kadar küçük olsa da, sitenize 50-60 eklenti ekledikten sonra bu bilgiler önem arz etmeye başlayabilir.

kod dostu panel eklenti marketi

  Elbette ki Kod Dostu Panel'in eklenti mağazasının özellikleri bunlarla sınırlı değil. Her bir eklentinin değiştirilebilir bir takım özellikleri var. Örneğin sitenize tek tıklamayla yüklediğiniz bir duyuru panosunun konumunu veya rengini değiştirmek istiyorsunuz diyelim. Bunun için de hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymuyorsunuz.

  Örnek olarak, yükleme esnasında "sağ" ve "sol" gibi seçenekler arasından kodun görünmesini istediğiniz konumu seçebiliyorsunuz.

  Eklenti seçenekleri ise market henüz yeni açıldığı için sınırlı. Eklentiler arasında yukarı çık çapası, sağ tık engeli gibi gelenekselleşmiş eklentilerin yanında, Adblock engelleyici, Vurgula Paylaş Aracı, Oto Kaydırma Engelleyici gibi başka bir yerde kolaylıkla göremeyeceğiniz araçlar da bulunuyor.



  Fakat eklentiler arasında özellikle bir araç var ki, site trafiğinizi arttırmak için size eşsiz bir fırsat sağlıyor: KD Reklam Ağı.

  Kod Dostu takipçileri veya bir dönem Kod Dostu'nu takip etmiş olanlar(yani türk webmasterların çoğu) KD Reklam Ağı'nın ilk çıkışını az çok hatırlarlar. O dönemler özellikle amatör site sahipleri başta olmak üzere sitesini yeni açmış çoğu site sahibi, kolay ve ücretsiz bir şekilde yeni ziyaretçiler çekmek ve google'da görünürlüklerini arttırmak istiyorlardı. Bu sebeple ücretsiz, backlink alışverişi bir anda moda oluverdi. Fakat çoğu "Reklam Ağı" aslında iframe kullandığı için, hem site güvenliğine olası bir tehdit teşkil ediyor hem de ağa katılan sitelerin google'da yükselmelerine bir katkıda bulunmuyordu. KD Reklam Ağı, bu alanda bir yeniliğe giderek iframe'siz ilk ücretsiz reklam ağı oldu ve daha açıldığı ilk günde tüm rakiplerini solladı.

  Yenilenmek ve değişen ekosisteme yeni bir soluk getirmek adına KD Reklam Ağı eskiden hizmet verdiği reklam.koddostu.net adresinden taşındı ve artık Kod Dostu Panel'e entegre çalışan bir eklenti halini aldı.

  Yeni KD Reklam Ağı eklentisini sitenize kurmak için en ufak bir kodlama bilgisine bile ihtiyaç duymuyorsunuz. Reklamın nerede bulunacağını da yine hiçbir kod düzenlemesi yapmadan seçebiliyor ve detaylı reklam istatistiklerinizi panelinizden takip edebiliyorsunuz:



Hangi siteler destekliyor?

  Söz konusu Kod Dostu olduğu için, elbette tüm siteleri desteklediğini söylersek yanlış olmaz. Yani Tumblr, Blogger blogları, Wordpress, Weebly, Joomla, Wix platformlarında oluşturulmuş siteler ve hatta Kod Dostu'nun desteğini çektiğini açıkladığından beri son iki yıldır giderek daha fazla kan kaybeden Bedava-sitem siteleri bile Kod Dostu Panel'i destekliyor. Aslında, kendi oluşturduğunuz bir html dosyasında bile Kod Dostu Panel'i çalıştırmanız mümkün. Elbette ki sitenizin css kodlamasında pek tavsiye edilmeyen !important tanımı gibi bazı tanımların kullanılması, sitenize yükleyeceğiniz bazı eklentilerin görünümünde ufak değişikliklere sebep olabilir. Elbette dilediğiniz eklentiyi panelinizden kolayca devre dışı bırakabileceğiniz için, endişe edilecek hiçbir şey yok.
Kod dostu paneline şuradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz:
panel.koddostu.com





Sonraki

7 yorum:

Mertcan S. dedi ki...

Herifler Google Play yapmış safdsgda. Süpersiniz ya =D

dasfdafdf dedi ki...

Blogun tasarımı da değiştirmişsiniz hayırlı olsun :)

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş tebrikler tek tek kod eklemeye son

Adsız dedi ki...

Hocam üyelik Oluşturulmuyor destek help help (:

Türk Motoblogger dedi ki...

Blogger kullanıyorum kodu söylendiği gibi body nın ust kısmına yerleştirdim ama siteniz aktif değil talimatları uygulayun diyor biri yardım etsin !!

cjmcmc dedi ki...

Yeni eklentiler ne zaman gelecek

yusufyanbak dedi ki...

reklam ağınızı kurdum fakat reklam gözükmüyor?

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam