Blogger Takipçi Sistemi Friend Connect Değişiyor




  Blogger'ın takipçi sisteminden tanıdığımız Google Friend Connect (kısaca gfc) bundan uzun zaman önce tüm sitelerin kullanımına açıktı. 2012 yılında,Google blogger olmayan sitelere olan GFC desteğini bitirdiğini ilan etti. Bu hafta ise çoğu blogger blogunu ilgilendiren bir başka açıklama geldi.

  Google'ın blogger'ın takipçi sistemiyle ilgili desteği kıstığı o günden beri, Google'ın Blogger sitelerinden bu takipçi sistemini tamamen kaldıracağı ön görülüyordu. Google+ takipçi sisteminin gelmesiyle bu şüpheler artmıştı. Google+ın başarısını borçlu olduğu Vic Gundotra'nın emekliliğe ayrılmasının ardından Google+'ın Google tarafınca fişinin çekilmeye başlamasının ardından, Friend Connect takipçi sistemine ne olacağı tam bir muamma haline geldi. 21 Aralık 2015 tarihinde resmi blogger blogunda yapılan açıklamayla, tüm bu soru işaretleri giderildi.

  11 Ocak 2016 tarihinden itibaren, Blogger sitelerindeki eski takipçi sisteminden twitter, yahoo gibi hesaplarla takip etme seçeneği tamamen kalkacak. Blogger bloglar artık sadece google hesabı ile takip edilebilecek. İşin en kötü yanı ise şu: bu değişiklik blogunuzun var olan takipçilerini de etkileyecek. Yani blogunuzu twitter, yahoo, orkut veya başka openid destekli seçenekleri kullanarak takip etmiş olan takipçilerinizi kaybedeceksiniz.

  Blogger blogunda yapılan resmi açıklamaya göre bunun sebebi, çoğu kişinin blogları sadece Google hesaplarıyla takip ediyor olmaları.

  GFC, yani eski blogger takip sisteminde başka ne gibi değişikliklerin olacağı ve google+ takipçi sisteminin akıbeti şimdilik bilinmiyor. Ancak Blogger blogunda yapılan açıklama, "Takipçilerin bloglar için ne kadar önemli olduğunun farkındayız, ama bu değişikliğin blogger deneyiminizi iyileştireceğine inanıyoruz." şeklinde bitiyor.


Sonraki

5 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Portal Blogger dedi ki...

pek bir sıkıntı olmadı.

ajansmarka dedi ki...

güzel olucak kanımca

Unknown dedi ki...

https://haberblogyazi.blogspot.com.tr/

Aradığını Full İndir dedi ki...

http://aradiginifullindir.blogspot.com

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam