Bedava Site Sağlayan Hizmetler



  Bedava site sağlayan hizmetler hakkında yazı yazmamın en büyük sebebi, site işlerine meraklı acemilerin tr.gg siteler açıp interneti çöplüğe dönüştürmelerine bir nebze de olsa engel olabilme umudum.

  Bu yazıda, eğer gerçekten acemiyseniz kendi ücretsiz sitenizi kurabileceğiniz 4-5 servisi tanıtmaya çalışacağım.

  Ayrıca, bahsedeceğim bu servislerin hiçbiri forum kurma veya blog oluşturma siteleri değil, bunu da hemen belirtelim.







1)Weebly
  Bahsedeceğim siteler içinde benim en şiddetle önerdiğim weebly. Weebly size hem en sade, en basit, hem de en profesyonel tasarımı sunabiliyor. Weebly ile yapabileceğiniz şeylerin sınırı neredeyse yok. Elbette çoğu diğer ücretsiz site gibi weebly de size bağımsız kullanabileceğiniz bir hosting hizmeti sunmuyor. Ancak "sürükle bırak" mantığıyla çalışan yönetim paneli ve birden fazla html taslağı kullanma şansı, benzer sistemlere oranla büyük bir özgürlük sağlıyor.

  Sistemin özellikleri ve kullanışlılığı, "müşteri hizmetleri"nin kalitesi yanında hiçbir şey. Weebly İletişim Bölümüne herhangi bir sorununuzu bildirdiğinizde size her zaman sabırla, hızla, güler yüzlülükle cevap veriyorlar. Yasadışı içerik barındırsanız ve hesabınız banlansa bile şirkete günde yüzlerce dolar kazandıran önemli bir şahısmış gibi muamele görüyorsunuz ve sorularınızı cevaplamak için can atıyorlar. Bu yazının ortalarında bahsedeceğim Spruz adlı şirkete, hizmet hakkında bir şikayette bulunduğunuzda kırılıp hesabınızı bile kapattırabiliyorlar. Weebly ise "nasıl daha iyi olabiliriz" derdine düşmüş, her kullanıcıya son derece önem veren bir şirket.

  Gelelim eksiklerine. Weebly türkçe desteği henüz bulunmayan bir servis. Zamanında türkçe desteği çıkartmaya karar verirlerse tercümelerde yardımcı olabileceğimi söylemiştim. "Olmaz" demek yerine "Anlaşmalı olduğumuz bir tercümanlık şirketi var, ama ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederiz. Türkçe desteği çıktığı zaman size haber vermemizi ister misiniz? Ayrıca sitemizi şimdilik şu ve şu eklentilerle türkçe görüntülemeyi deneyebilirsiniz:..." gibi bir cevap vermişlerdi. Türkçe desteği sıkıntısı dışında, sitenin tek büyük eksikliği, tr.gg veya co.cc gibi basit bir adres uzantısı sunmaması. Sitenizin adını aliveli koyacaksanız, adresiniz http://www.aliveli.weebly.com oluyor ki bu da pek kolay akılda tutulabilecek bir adres değil.








2)Sauropol
 Sauropol, ücretsiz site sahibi olmak isteyen acemilere yönelik bir hizmet. Eğer weebly sizin için fazla profesyonelse ve sitelerinizde kaybetmek istemeyeceğiniz önemli bilgiler, yazılar bulundurmayacaksanız, sauropol'u tercih edebilirsiniz.Sistem ingilizce, ama sistemi kuranların ingilizcesi pek iyi olmasa gerek ki ingilizce olarak iletişime geçmeyi denediğinizde cevap alamıyorsunuz. Sistemde bazı açıklar ve hatalar var. Sauropol'a kaydolurken kesinlikle diğer hesaplarınızdaki şifreleri seçmeyin. Çünkü örneğin site adınız koddostu olacaksa ve şifreniz 12345678 ise, sisteme yönetici olarak giriş yaparken adres satırınızda şöyle bir url görüyorsunuz:

  http://www.sauropol.com/sauropol.php?op=srpol_login&action=login&username=koddostu&password=123456&url=koddostu.sauropol.com/editor/index.php&domain=koddostu.sauropol.com

  Yani birinin hesabınızı ele geçirmek için "sitenize hangi adreslerden yönlendirme yapıldığını öğrenmesi" yeter. Elbette bu da çocuk oyuncağı sayılmaz, ancak diğer ücretsiz site servislerinden daha az güvenli olduğu kesin.






3)Spruz
 Şunu belirtmeliyim, size spruz adlı sistemi önermiyorum. Ama üyelik sistemi ve tam hosting kontrolü sağlayan, sosyal bir site kurmanıza izin veren bu sistemden bahsetmezsem olmaz.

  Normalde yazının başlığı Bedava Site Sağlayan Hizmetler.Ancak spruz kesinlikle bedava değil. Parası olanlar için spruz eşsiz bir hizmet sağlayabilir. Ancak tek seçeneği bedava site kurmak isteyenler için spruz tam bir para tuzağı!

  Tuzak şöyle çalışıyor:  İlk olarak bu siteyi bir yerden buluyorsunuz ve şu sloganı görüyorsunuz: 
Create and grow your free social network.
  Sistemin size vaadettiklerine bakıyorsunuz. Bunun muhteşem bir hizmet olduğunu farkedip katılıyorsunuz. Tam 30 gün boyunca sitenizi geliştiriyorsunuz, ziyaretçi çekiyorsunuz, üyeler edinip sosyal ve son derece özgün, gelişmiş bir site oluşturuyorsunuz. Servisi gittikçe daha çok beğeniyorsunuz.
  Tam otuz gün sonra ise siteye girdiğinizde bir uyarıyla karşılaşıyorsunuz! Özetlemek gerekirse "siz aslında deneme sürümünü kullanıyorsunuz, 30 günlük deneme süreniz bittiği için yönetim panelinizi dondurduk, aylık $79lık ve $100lık iki paketten birini seçmezseniz 15 gün içinde siteniz silinecek!"
  Elbette bu dolandırıcılıktan başka bir şey değil. Çünkü siz o otuz günü doldurmadan, hiçbir şekilde bu konuda bilgilendirilmiyorsunuz. Sitede bedava, tamamen ücretsiz diye tanıtılan hizmetin aslında 30 gün geçerli olduğunu öğrenmenize imkan yok. Sitenin blogunda bu konuda yorum yaptığınızda yorumunuz onaylanmıyor ki henüz olayın farkında olmayan kişiler tuzağı farkedip site açmaktan vazgeçmesin.
  Diyeceğim o ki, paranız olsa bile spruz adlı sistemi kullanmayın. Bu dolandırıcılara kuruş bile vermeyin.




1)WebStarts
 WebStarts hakkında söylenebilecek fazla bir şey yok. Sürükle bırak mantığıyla çalışan, kullanışlı bir site oluşturucu. Çok iyi veya çok kötü bir yönü yok. Ancak siz de tahmin edersiniz ki çok kötü olmayan tüm hizmetler bedava-sitem hizmetinden kat kat iyidir. WebStarts adlı bu sistemi özellikle kafe, bisikletçi, gözlükçü gibi kendi küçük işlerinin internet sitelerini açmak isteyen acemilere öneriyorum.


  Bedava site hizmeti veren pek çok şirket var. Bu yazıyı, henüz bu işlere yeni atılacak kişilere yönelik yazdığım için, free hosting ve free domain hizmetlerinden ziyade, basit editörlerle ücretsiz site oluşturup yönetmeye yarayan hizmetlerden bahsettim. Umarım bu yazdıklarım, Türkiye'deki "internet siteleri çöplüğü"nden kurtulmamıza ve daha güzel ve sade sitelerle karşılaşmamıza yardımcı olur.



Sonraki

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben dün weebly üzerinden domain de satın alarak bir site oluşturdum. Yayınladım. Fakat www.domain.com şeklinde browserdan aradığımda sitemin yayınlanmadığını görüyorum.

Forumlarda arama yaptım ama genelde başka bir yerden domain alanlar için cevap vermişler. Oysa ben domainimi de weeblyden satın aldım. Sizin bu konuda bilginiz var mı, neden sitem internette yok? İnternette yayınlanması için ne gibi ayarlar gereklidir?

M dedi ki...

domain satın aldığınızdan emin misiniz? premium hesap domain içermiyor hani... şu ana kadar weebly sitelerim için ayrıca domain satın almadım ama weebly ekibi ile iletişime geçerseniz eminim sorununuzu derhal çözerler.

KADİR dedi ki...

Evet kardeşim yorumunu çok beğendim. Benim gibi bedava-sitem kurarak kendini site kurmayan insanların bir nebze de olsa üstünde görenleri çok iyi aşşalıyorsun:=) ayrıca bi şey sorucam bedava hosting sağlayan bildiğin iyi bi şirket varmı. Ben bayağa araştırdım birçoğüunda üyelik sorunu var bazılarına üye oluyorsun ama giriş yapamıyorsun yani beleş mal binbirtürlü sorun çıkartıyor,cevabını bekliyorum kardeşim.1453kadir1992.tr.gg

Adsız dedi ki...

merhaba ben weebly den 1 hafta önce site yaptım ama google aramaarında çıkmıyor link fln eklemem gerek fln sanırım kendimce google ın bana verdiği linki sitenin advance bölümüne ekledim fln ama gene aramalarda yok ne yapmam lazım?

Adsız dedi ki...

Hepsi yabancı site :(

M dedi ki...

Sitenize başka sitelerden link gelmesini salarsanız bir süre sonra eklenecektir.

M dedi ki...

000webhosts var ama ona bile uzun vadede gücenemezsiniz. Bedava Hosting sadece oyalanmak ve öğrenmek için işe yarar :)

M dedi ki...

blogger.com kullanın, %100 türkçe

Adsız dedi ki...

merhaba ben weebly den site yapmaya çalışıyorum ama siteyi yayınlamak için ücret mi istiyor öğrenebilir miyim çok acil?

Adsız dedi ki...

herşeyi yaptım hazır ama publish'e basınca ücret gösteriyor ne yapıcam?

TeknoWeb dedi ki...

Spruz adlı sistemde aslında bir ay boyunca ücretsiz olduğu yazıyor. Sayfa ben inceleyene kadar değişti mi bilemeyeceğim. İşte şu sayfada:

http://www.spruz.com/?page=info

Ancak 30 gün deneme süresi sonrası yeniden .spruz.com ' lu bir Subdomain alınıyorsa gerçekten para tuzağı. Ben de beğenmedim.

M dedi ki...

Sanırım birileri dava etmiş ki o ibareyi info sayfasına eklemişler. Ama yine paketin adını bla bla bla unlimited yapmayı da ihmal etmemişler. Ve anasayfada öküz gibi bağırıyor free diye. Create and grow your free social network. Diyor ayrıca yine. Ning gibi sitelere girerseniz farkı anlarsınız. Ve 30 gün sonunda size 2 hafta süre vermeleri çok zalimce. 30gün boyunca yardımı pek esirgemiyorlar. Parayı verdikten sonra kimse suratınıza bakmıyor

TeknoWeb dedi ki...

Bence de anasayfaya kocaman bir yazı tipiyle yazmışlar bedava diye. Burada öyle yazınca kim yardım bölümüne bakar ki? Size katılıyorum. Gerçekten çok büyük para tuzağı.

TeknoWeb dedi ki...

Ayrıca daha birçok özelliği de bedava olmayan üyeliklerde bile kısıtlı. Sadece " Tam Üyelik Tipi " nde herşey var. Bu Spruz, insanları para vermeye itiyor. Bedavasında aylık, diğerinde yıllık, birinde deneme, birinde sadece beş aylık, ooof, of!

Mustafa Dgn dedi ki...

Benim 000webhosta 1 yıl açık hosting var :D http://trlikes.net46.net/

Mustafa Dgn dedi ki...

Site Yapıcaksan Blogger.com başka site tanımam

Mert dedi ki...

Sitenizin Google ' a eklenmesi için Google Site Yöneticisi Araçları ' nı kullanmanız yeterli. Sitenizi oraya ekleyip onayladıktan sonra siteniz Google Arama ' ya eklenecektir. Ancak sitenizin içindeki bir sayfa, uzun süre beklediğiniz halde eklenmiyorsa Google Gibi Getir işlevini kullanabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

duygusalkarışım dedi ki...

KodDostu bence bir site en kolay Bedava-Sitem ile yapılıyor çünkü diğer siteler ingilizce vb. dillerde...Hemde çok para kelimesi var.Hem sürükle mantığı ile kendimizi geliştiremiyoruz.Az önce hepsine kaydoldum ama boş...

M dedi ki...

blogger.com hem türkçe, hem de bedava-sitem'e oranla kat kat avantaja sahip. Ayrıca reklam yok. Hiçbir işlem için ücret de talep etmiyor.Bedava-sitem'den çok daha anlaşılır ve kolay. Kaldı ki 10 dolar vererek bir yıl boyunca .comlu site sahibi olabiliyorsunuz.

Web tasarım dedi ki...

blogger öneririm

Ayhan Gazi dedi ki...

Sitenizi yayınlamak için her hangi bir ücret talep etmez.

Unknown dedi ki...

Arkadaş Ben Bi giriş Ekledim Nasıl Kaldırcagım Bi baksanız http://aslangs1905.blogspot.com/

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam