Nasıl Hedef Belirlenir?


  Eğer bir site veya blog sahibiyseniz sitenizi yükseltmek için bazı hedefler belirlemeniz gerekir. Genelde çoğu amatör webmaster'ın ilk hedefi sitelerini arama motorlarında yükseltmek olur. Henüz sitenin zengin bir içeriği yokken google'da yükseltmeye çalışırlar. Aslında yapılması gereken şey ise bunun tam tersidir.

  Sitenizi arama motorlarına tanıtmadan önce zengin ve özgün bir içerik oluşturun. Siteniz henüz boşken kesinlikle google'a tanıtmamalısınız. İlk amacınız sitenizi zengin, çekici ve oyalayıcı yapmak olmalı.

  Uzun vadeli amacınız için koyacağınız hedefleri belirlerken piyasadaki rakiplerinizi de kesinlikle unutmamalısınız. Benzer konuları işleyen sitelerde değinilmiş olan, ancak sizin sitenizde henüz bahsedilmeyen tüm içerikleri not edin. Aynı şekilde, rakip sitelerde olmayan özellikleri de not alın. Sonradan gelen bir sitenin/şirketin/oluşumun rakiplerine yetişmesi ve onları geçmesi ancak, ziyaretçilerine kendini tercih etmesiyle mümkün olur. Halihazırda varolan benzer bir siteyi kullanan birinin sizin sitenize geçiş yapmasıysa ancak rakibinizdeki eksiklikleri ön plana çıkartmanızla mümkündür.

Örnek verelim:

  Google+ ın hızlı yükselişinin en önemli sebeplerinden biri, Facebook'daki arkadaşlık sisteminin karmaşıklığını ve kullanışsızlığını görmesi ve kendi sistemini "çevreler" adındaki basit ve kullanışlı bir arayüzle sunmasıdır.

  Facebook sahte hesaplar, gizlilik sorunları ve kötü niyetli uygulamalar ile boğuşurken, google+ kullanıcılara sunduğu yenilikler ve sade tasarım sayesinde bünyesine günde 620.000 yeni kişi katıyor.


  Rakiplerinizle aranızdaki eksiklikleri kapatıp, rakibinizin düştüğü hatalara düşmeden sitenizi tamamladığınızda, yapmanız gereken 3 önemli şey kalıyor. İlki, eşit aralıklarla yazı paylaşmak. Yani yazı paylaşma aralıklarınız şu şekilde olmamalı:

1.gün 1 yazı.
6 gün sonra 4 yazı
2 gün sonra 1 yazı
20 gün sonra 8 yazı

  Demek istediğim, kesinlikle düzenli aralıklarla yazmanız gerektiği. günde 4 yazı da yazabilirsiniz, 2 haftada bir yazı da yazabilirsiniz. Önemli olan düzgün aralıklarla yazmanız.

   Tüm bunları hallettikten sonra ise geriye iki şey kalıyor: Bunlardan biri SEO çalışmaları -ki önümüzdeki aylarda bunun pek önemi kalacağını sanmıyorum- ikincisi ise rakibinizde olmayan, sitenizde olmadan önce kimsenin eksikliğini hissetmediği, ancak sitenize koyduğunuzda herkesin aramaya başlayacağı özellikler eklemek. Bu, hiç bir eksiği olmayan rakiplerinizi bile "eksik" bir duruma düşürmenin en güzel yoludur.




  Bir başka yazıda görüşmek üzere.



Sonraki

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam