İnternet Cahilleri 1


  Muhtemelen internet hakkında bilgisi olmayan hemen herkese internet cahili diyebiliriz. Ama ben bu kavramı, genel olarak gündelik hayatında da cahil olup, bilinç düzeyi çok aşağılarda olmasına rağmen bir şekilde internetle tanışmış insanlar için kullanıyorum. Bu insanların bazıları "abaza" olarak, bazıları "apaçi" olarak nitelendiriliyor.

  Bu tür insanlar genelde İnternet explorer'ı internetin kendisi sanar. Google'ı onların tabiriyle "Windovz" un "interneti arama şeyi" sananları da vardır. Hatta facebook sayfalarını site, myneti internet sananlarla da karşılaştığımı söyleyebilirim. 

  Bu insanların sorunu cahil olmaları değil. Hatta beni uyuz  eden şey internet ve bilgisayar hakkında bir şey bilmemeleri de değil. Asıl sinir bozucu olan, bir şeyler öğrenmeye yanaşmamaları. 

  Halen sadece büyük harflerle yazabildiği halde, bir şekilde tarayıcının ne demek olduğunu öğrenip chrome veya firefox kullanmaya başlamış insanlar da var. Bu insanlar umut vaadedenler. Diğerlerine ise bir şeyler anlatmaya çalıştığınızda sanki virüsmüşsünüz gibi tepki görüyorsunuz.

  Bu kişiler facebook'dan önce internette "kız msn adresleri" diye aratırlardı. Facebook çıkınca amip gibi çoğaldılar. 15-16 yaşındaki kızların gelen kutularını "SLM TANIŞALIMMI GOZLERINIZ ÇOGUZEL" tarzı mesajlarla doldurmaya başladılar. Facebook sayfalarında yorum yapan kızlara sarktılar. Yetmedi, telefon numaralarını dağıtmaya başladılar. Zeka seviyelerinin ne kadar düşük olduğunu her fırsatta sergilediler. İnternetin kirlenmesine, sosyal ağların çöplüğe dönmesine sebep oldular.

  Daha ahlaklı olanları, cahilliklerinin kurbanı oldu. Yalancı reklamlara, asılsız propagandalara inanmaya başladılar. İki kelimeyi bir araya getiremeyenler, baba ve dedelerinin siyasi laflarını doğru yada yanlış bir şekilde anlayıp, bir an bile üzerinde düşünmeden benimsediler. Kulağa hoş gelen her lafa inandılar. Bir kez bile, koca hayatlarında bir kez bile eleştirel düşünemediler ve düşünemeyecekler.



Sonraki

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tüm yazılarınız ve özgün anlatımlarınız için teşekkürler..

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam