Bambaşka Bir İnternet Reklamcılığı Dönemi




  Reklamcılık, kısaca bir ürünü, hizmeti veya markayı tanıtma amacı taşır. Özellikle son yıllarda, ne kadar etkili olduğu büyük bir tartışma konusu olan reklamcılık, günümüzde çok farklı bir hal almak üzere.

  Televizyon reklamlarının çıkışının ardından reklamcılık tamamen değişmişti. Reklamlar, televizyon kullanıcılarının çilesi haline gelmişti. Reklamlar "katlanılması gereken şey" veya diğer bir tabirle "gülün dikeni" olarak düşünülüyordu. Günümüzde de halen televizyon reklamları, güzel film ve dizileri yarıda bölerek keyfimizi baltalayan birer tanıtım olmaktan öteye gidememiş durumda. Ancak reklamcılık, televizyonlara olan düşkünlüğünü bırakmak üzere.


  İnternet reklamcılığı, önceki birkaç yıla kadar düşük verimli bir şeydi. Yapılan araştırmalara göre her 1000 sayfa gösteriminde sadece 1 reklama tıklanıyor. Buna rağmen, internet reklamcılığında büyük bir avantaj var: Televizyonda reklamınıza kaç kişinin ilgi gösterdiğini ölçemez, reklamınız ilgi görse de görmese de aynı parayı ödersiniz. İnternette ise (tercihen) reklamlarınız ne kadar ilgi görürse o kadar ödeme yaparsınız.


  İnternet reklamcılığı bu avantajı sayesinde diğer reklam alanlarına oranla çok hızlı gelişiyor. İsmail Hakkı Polat'ın da yazısında bahsettiği gibi, geçen yıl, ABD tarihinde ilk kez internet reklam geliri, gazete reklam gelirlerini geçti.Ancak reklamcılığın bu yeni medyası farklı bir yaklaşım gerektiriyor.
İşte bu farklı yaklaşım, bu yıl kesinlikle kendini göstermeye başladı:


Ve İşler Değişiyor

 İnternet reklamcılığının evrimine öncülük eden kuruluş kesinlikle google. Google reklam programları, reklamları kullanıcının istemesini sağlıyor. Daha doğrusu artık google size hangi ilgi alanlarınız olduğunu ve hangi konudaki reklamları görmek istediğinizi soruyor.

  Reklamcılık artık "uğradığınız internet sitelerini, ilgi alanlarınızdaki içeriklerle zenginleştiren bir hizmet" e dönüşüyor. Sitelerdeki reklam alanları, sizi rahatsız etmeye değil, siteleri sizin için daha "ilgi çekici" yapmaya yarıyor. İş arayan biriyseniz, google'a reklamlarda iş ilanlarını öne çıkarmasını söyleyebiliyorsunuz. Moda hayranıysanız moda reklamlarını, dizi hayranıysanız dizi ve film reklamlarını, seyahat meraklısıysanız gezi indirimlerini ön plana çıkarabiliyorsunuz. Bunlar gibi yüzlerce farklı kategori arasından kendi ilgi alanlarınızı seçmek için buraya tıklayabilirsiniz.




  Bunun dışında internet reklamlarının kullanıcılara "fırsat denizi" olarak sunulduğu bir hizmet türü daha var. Kullanıcılara, bulundukları şehirdeki en iyi fırsatları ve indirimleri haber veren siteleri kastediyorum. Bu hizmetlere belki de en güzel örnek yakala.co dur. Siteye üye olup tercihlerinizi belirtiyorsunuz, tercihlerinize uygun fırsatları size haber veriyor.


  Anlayacağınız artık reklamcılık bambaşka bir anlama geliyor. Televizyonlar reklamcılığın evrimini geciktirse de, reklamlar yavaş yavaş, markalar kadar kullanıcıların da isteği haline geliyor. Şu an televizyonlar bu değişimin önüne geçiyor olabilir. Ancak ben yakın bir tarihte, televizyon reklamlarımızın kategorilerini de seçebileceğimizi düşünüyorum.



Sonraki

2 yorum:

KADİR dedi ki...

Aynısını ben de düşünüyorum ve ilerde istediğimiz zaman istediğimiz haberi veya başka olayları televizyondan bir tıkla seçebileceğimize inanıyorum. Çünkü bu olmak zorunda,televizyon internetleşecek bence.

zedekiahvaillancourt dedi ki...

Wynn casino app android - drmcd
Forgot Password? Use the My Account button for the Wynn Rewards card, click on Sign Up button 대구광역 출장마사지 to submit your withdrawal. 춘천 출장샵 When 안산 출장마사지 you complete the 오산 출장안마 login, 양주 출장마사지 the

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam