Facebook Twitter ve Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Saatler



  Sosyal medyayı kullanmak, yarattığınız muhteşem içeriği taçlandırmanın ve insanları sitenize çekmenin en iyi yollarından biri. Ancak sadece içinizden geldiği zamanlarda paylaşım yapmak yeterli değil. Bazı vakitler diğer saatlerden çok daha iyi.

  Peki hangi saatler? İçeriğinizi hangi saatlerde paylaşırsanız daha çok kişi görür?

  Fakat ne yazık ki tüm sosyal ağlar için geçerli olan mükemmel bir cevap yok. Aslında, ideal paylaşım saatleri; kullandığınız platforma, gönderilerinizin komik mi ciddi mi olduğuna, tıklama mı görüntülenme mi hedeflediğinize ve daha pek çok başka parametreye göre değişebilir.

  Neyse ki facebook, twitter, linkedin, pinterest ve instagramda saat kaçta gönderi yayınlarsanız daha çok görüntülenme veya tıklama alacağınıza dair çoğu araştırma var. Bu araştırmaların neredeyse hepsi de ortalama bir sosyal medya paylaşımının en çok etkileşim alacağı saatleri araştırırken hemen hemen aynı sonuçlara ulaşmışlar.

  Aşağıdaki infografik, popüler sosyal ağlar için en ideal paylaşım saatlerini gösteriyor. Özellikle sayfa paylaşımlarınızı bu saatlerde yaparsanız, tıklanma, beğenilme, paylaşılma miktarlarını kat kat arttırabilirsiniz.




Facebook

  Kullanıcılar Facebook'u evde, işte, pc ve mobil üzerinden kullanıyor. En çok, işten kaçmak istediklerinde göz atıyorlar.
  • Hafta sonları 12:00 ve 13:00 arası yapılan paylaşımlar daha kişiye ulaşıyor.
  • Çarşamba günleri 15:00 ve 16:00 arasında paylaşılanlar daha çok dikkat çekiyor.
  • 13:00 ve 16:00 arası yaptığınız paylaşımlar diğer saatlere oranla çok daha fazla görülecektir.


Instagram

  Instagram, mobilde kullanılmak üzere tasarlandı ve tamamen resim&fotoğraf odaklı. Bu nedenle belli saatler hariç hemen her saatte paylaşım yapabilirsiniz, etkileşim miktarı azalmayacaktır.
  • Kulağa pek inandırıcı gelmeyebilir, fakat Instagram'da hafta sonları (ve cuma günleri) paylaşım yapmak gerçekten çok az beğeni getiriyor.
  • Paylaşımlarınızı saat 15:00 ile 16:00 arası hariç diğer saatlerde yaparak, instagram paylaşımlarınızdan en yüksek verimi alabilirsiniz.


Twitter

  Twitter hem evde hem de işte kullanılan bir sosyal ağ. Fakat genellikle boş zamanlarda kullanılıyor. Aralarda, teneffüslerde, yemek molalarında veya trafikte beklerken;
  • Hafta içi saat 12 ile 3 arasında paylaşılan tweetlerle, diğer gün ve saatlerde paylaşılanlara oranla çok daha fazla etkileşime giriliyor.
  • Yukarıdaki saatlere ek olarak çarşamba günleri 17:00 ile 18:00 arasında da tweetler normalden fazla etkileşim kazanıyor.


Pinterest

  Pinterest çoğunlukla kadınlar tarafından ve öğleden sonraları kullanılıyor.
  • İlginç bir şekilde, Pinterest paylaşımlarının en sık görüntülendiği vakitlerden biri; gece 2 ile gece 4 arası.
  • Pinterest paylaşımları öğleden sonra, yaklaşık olarak 18:00dan sonra daha fazla etkileşim almaya başlıyor.

Linkedin

  Linked-in kullanıcılarının çoğu iş sahibi. Bu nedenle siteyi işe başlamadan, öğle arasında veya iş çıkışına doğru kullanıyorlar. Linkedin gönderileri en fazla sabah 7:30 - 8:30 arasında, öğlen 12'de ve akşama doğru 5-6 arasında görülüyor.




Sonraki

0 yorum:

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam