Gülümseten Site Yorumları 1 - Kod Dostu


Bu yazıda 9 aydır adminlik yaptığım Kod Dostu sitesinde karşılaştığımız bazı yorumlar bulunuyor...

Kod Dostu, temel olarak amatör site geliştiricilerine hazır kodlar sunan bir site. Her bir sayfada önizleme, kodlar ve yorum kısmı bulunuyor.Kodu sayfadan alıp sitenize yapıştırıyorsunuz, bu kadar basit.

Elbetteki böyle bir projenin hitap ettiği kesim daha çok ilkokullular/liseliler veya internetten pek anlamayan hevesli ama internet cahili kimselerden oluşuyor.

Böyle bir kesime hitap eden sitedeki yorumlar da, doğal olarak internette gördükleri çoğu şeye anlam veremeyen insanların haykırışları oluyor. "BU NE ŞİMDİ" veya "tıgladım.olmadı.nası.yapapilirim" gibi yorumlar başlarda gülümsetirken, bir süre sonra yorum yapan herkese önyargılı yaklaşmanıza, alaycı veya saldırgan cevaplar vermenize sebep oluyor. Bıkkınlığınız öyle bir boyut alıyor ki, bir süre ziyaretçilerinizle aranızdaki iletişim şu noktaya gelebiliyor:




Baştan söyleyeyim, sitenin çok sade ve anlaşılır bir tasarıma sahip olduğunu iddaa etmiyorum. bilmeyenler şuradan da bakabilir: http://siteneeklekodlari.blogspot.com Ancak ne kadar anlamasanız da, bir şeyi, tamamen alakasız bir şeye benzetemezsiniz değil mi? Örnek verecek olursam, biri size televizyonu gösterip "televizyonu kapat" dediğinde, gidip mutfaktaki elmaları yiyip, sonra da "e niye kapanmadı, tüm elmaları yedim?" demezsiniz değil mi? Muhtemelen hayatınız boyu yaptığınız en mantık dışı hareket olur:



Sayfada tek bir facebook düğmesi/butonu bulunmuyor. Abone ol butonu kesinlikle yok, sayfada abone olma kelimesi bile geçmiyor. Ve bir kişi çıkmış "Ben herkese abone oldum" diyebiliyor. Kimlere abone olduğunu gerçekten çok merak ediyorum.

Her neyse. Aşağıda birkaç örnek daha var. Normalde günde bunlar gibi onlarca yorum siliyorum. Aralarında gerçekten kahkahalar attıklarım da var. Ama onları başka bir gün paylaşmayı planlıyorum. Şimdilik bu kadar:









Sonraki

11 yorum:

Gürkanca dedi ki...

:)) Epey bomba şeyler varmış ya. Ama baktığınızda genelde yaşı küçük elemanlardan gelmiş yorumlar. Sahiden epey güldürdü :))

Unknown dedi ki...

:D yarıldım yahu. gürkanca, sevgili evdaşım heryerde sen varsın :D

Web tasarım dedi ki...

bu eklentiyi siteme ekledim ama kimse yorum yaomadı :) bu fena

M dedi ki...

Yorumlarınız için sağolun :)

Unknown dedi ki...

arkadaşlar burası nasıl bişley ya (koptum)

Kaan KUŞCU dedi ki...

morlu olan benim monitörü ters çevirin falan kablo yetmio ...
:D şaka yaptık bea sende hemen resmi koy valla

Unknown dedi ki...

Haha :D

Unknown dedi ki...

acemi kisilerin sacma yorumlari :)

Hayalcin dedi ki...

Koptum vallahi hocam bunu nasıl sola alacağız :D monitörü ters çevir

''Kablo yetmiyor..'' :D. :D

Efekan dedi ki...

aslinda boyle yorumlari gormek istemiyorsaniz 1 kereligine kodlari denediginiz platformlarda video cekseniz %60 azalir %40 da kodu saga, sola 5 parmak boyu assagiya nasil indiririm gibi sorular olur. 10 numarasiniz, Devammmm!

duygusalkarışım dedi ki...

Ben 4. sınıfım ve 3. sınıftan beri uğraşıyorum yanı bunlar hiç bir şey http://arikan-blog.tr.gg/ hem tasarımım bile var :|

Yorum Yap

Yorumlar

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ara

Reklam